Köp- och prenumerationsvillkor

Allmänt

Dessa köp- och prenumerationsvillkor gäller för köp eller prenumeration av På Österlen.

På Österlen ägs av Fägersten Studios HB och ges ut med 4 nummer per år.

Villkoren gäller när du tar del av något av våra magasin i pappersform. Du godkänner villkoren när du gör din beställning av en prenumeration. För att ingå avtal om prenumeration måste du vara 18 år. Genom din beställning/ ditt köp intygar du att de uppgifter som du lämnar om dig själv är sanna och korrekta.

Prenumerationsformer

Vi erbjuder olika prenumerationsformer. Notera att villkoren för uppsägning skiljer sig åt beroende på prenumerationsform.

Tillsvidareprenumeration innebär att ditt magasin förnyas automatiskt och fortsätter att levereras till dess att uppsägning sker.  Vill du avsluta din tillsvidareprenumeration kontaktar du oss – du hittar kontaktuppgifter under fliken Kontakt, på din faktura eller i ditt magasin.

Tidsbestämd prenumeration innebär att leveransen av ditt magasin avslutas automatiskt när du mottagit den sista betalda utgåvan i din prenumerationsperiod.

Du behöver inte aktivt avsluta en tidsbestämd prenumeration. När prenumerationen närmar sig sitt slut kommer vi att erbjuda dig att förlänga din prenumeration för fortsatt läsning. Om du inte önskar en förlängning på din tidsbestämda prenumeration kan du bortse från erbjudandet.

Leverans av magasin

Vi förbehåller oss rätten att godkänna varje beställning och ditt första magasin skickas när vi har registrerat och godkänt din beställning. 

Leveranstiden för din första utgåva kan variera beroende på magasinets utgivning.

Betalning

Aktuella priser anges vid tillfället för din beställning.  

Förskottsbetalning innebär att din prenumerationsavgift gäller för nästkommande prenumerationsperiod.

Betalning via Klarna

Genom att teckna en tillsvidareprenumeration och betala med Klarnas betallösning accepterar du att din prenumeration fortsätter löpande och att prenumerationsavgiften automatiskt dras via Klarna vid varje ny påbörjad tidsperiod. Betalningar för korta perioder betalas i efterskott, längre perioder tex halvår och helår faktureras i förskott.

Om du beställt en tidsbestämd prenumeration som gåva och valt att betala med Klarnas betallösning avslutas din prenumeration automatiskt.

Väljer du att betala via Klarna godkänner du vid betalningstillfället Klarnas Användarvillkor och bekräftar att du tagit del av Klarnas integritetspolicy.

Har du frågor kring betalningar via Klarna kontakta Klarna på telefonnummer: 08-120 120 10

Returrätt

Vi har ingen returrätt på våra tidningar.

Observera att returnerade tidningar inte räknas som en uppsägning. Du ska därför komma ihåg att säga upp din prenumeration om du inte längre vill prenumerera på tidningen.

Uppsägning

En tidsbestämd prenumeration avslutas automatiskt när du fått det antal utgåvor du beställt och betalat för. Du behöver alltså inte säga upp en tidsbestämd prenumeration.  

Uppsägning av en tillsvidareprenumeration sker via kontakt med vår Kundservice och du hittar kontaktuppgifter längst ner på den här sidan, på din faktura eller i ditt magasin.

Uppsägning gäller fr o m den dag du meddelar oss, i vissa fall det kan vara ett magasin redan på väg till dig och det blir då ditt sista magasin i din tillsvidareprenumeration.

Har du förskottsbetalat din prenumeration kommer vi att leverera de magasin du har betalat för.

Utebliven betalning gäller ej som uppsägning.

Ångerrätt 

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, d.v.s. den dag då det första magasinet levererats. 

Utebliven betalning godtas inte som utnyttjande av ångerrätt. Ingen återbetalning sker av redan inbetald prenumerationsavgift. 

Ändringar av villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra dessa prenumerationsvillkor, inklusive prenumerationsavgifter. Eventuella förändringar träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att ändrade villkor meddelats dig genom att hållits tillgängliga på vår webbplats eller kommunicerats på annat sätt. Vid väsentliga förändringar i villkoren har du som prenumerant rätt att avbryta din prenumeration i förtid.