Om oss

På Österlen startades av Inga Lill och Henri Högberg 1993. Det blev tjugo rika och inspirerande år med tidningen innan de 2012/2013 lämnade över rodret till Frida Jönsson och Fridas Grafiska. Under Fridas år med tidningen kom Susanna Fägersten in och blev en del i teamet bakom. 2018 blev det så tid för ett nytt skifte och denna gång tog Susanna och hennes man Markus vid. Tidningen ägs idag av Fägersten Studios.

REDAKTIONEN

Susanna Fägersten (delägare, chefredaktör och ansvarig utgivare) är född i byn Borrby och trots sin uppväxt utanför Lund, har hennes hjärta alltid bankat extra för Österlen. Här finns hennes rötter så långt bak dokumenterat som till 1700-talet i två släktled, så det är kanske inte helt konstigt att det känns som hemma. Susanna och Markus bor idag utanför Ystad. Förutom redaktionellt jobb gör Susanna det grafiska arbetet med tidningen.

Markus Fägersten (delägare) är västgöten som lockades ner till sydöstra Skåne när han träffade Susanna. Han stortrivs bland sandstränder och det böljande landskapet. Markus är fotograf och tar mesta delen av tidningens bilder. Att arbeta tillsammans med På Österlen tycker båda är en rolig och givande uppgift.

Inga Lill Högberg är initiativtagaren och journalisten som än idag aktiv i det redaktionella arbetet och gör delar av tidningens skrivna material. I det återkommande innehållet står Inga Lill bakom Läsvärt. Hon är också den som korrekturläser inför tryck.

Hanseric Jonsgården arbetade 17 år som radiojournalist på SR och därefter som näringslivsansvarig i Tomelilla kommun. Nu är han flitig skribent i tidningen och idéspruta i redaktionen.